Onze kennel
Uit hobby en liefde voor de Alaskan Malamute is onze kennel ontstaan.  
Onze missie is het fokken van gezonde, raszuivere Alaskan Malamutes voor mensen met liefde voor dit ras, die de verantwoordelijkheid aankunnen dit ras een goed thuis te bieden. Onze visie is een tevreden eigenaar met een vrolijke en goed opgevoede Alaskan Malamute.

Kennel

Onze kennel is officieel erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland (regnr. 268663). Door de erkenning voldoen wij aan door de Raad van Beheer vastgestelde criteria. Door het voeren van onze kennelnaam onderscheiden wij ons als fokker, wij laten zien dat we het fokken serieus nemen en trots zijn op onze fokproducten. Het waarborgt het welzijn en de gezondheid van onze honden wat zich uit in correcte huisvesting en verantwoorde leefomstandigheden van onze honden. Wij zijn trots op deze kwaliteitswaarborg betreffende de omgang met onze honden en onze vakbekwaamheid als fokker.

Fokker

Door onze eerste ervaringen met dit geweldige ras, zijn wij, Pieter en Miranda van Oossanen en de rest van ons gezin, gevallen voor de Alaskan Malamute. De uitstraling, de kracht, het doorzettingsvermogen en eigenzinnige karakter, maar daarnaast hun knuffelige aard, hebben ervoor gezorgd dat we dit ras graag als gezelschap om ons heen hebben. Wij hebben een hondencentrum en zijn actief op het gebied van training en gedragsbegeleiding. Wij hebben op onze boerderij een roedel honden van verschillende rassen en andere dieren. Tevens is er ruime ervaring op het gebied van paraveterinaire geneeskunde (gediplomeerd dierenartsassistente).

Honden

Door zorgvuldig selectie van onze ouderdieren, door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke voedings- en verzorgingsproducten en te voorzien in de natuurlijke behoeften van onze Alaskan Malamutes leveren wij onze bijdrage aan het fokken van gezonde pups. Overdag zijn onze honden zoveel mogelijk buiten. Wij zijn een groot voorstander van het voeren van vers vlees. Onze honden eten biologisch vers vlees en natuurlijke snacks. Onze pups worden groot gebracht met moedermelk en biologisch vers vlees. Onze honden en pups worden gericht geënt, ontwormd en ontvlooid. Indien mogelijk gebruiken wij alleen natuurlijke middelen.