Voorkom onnodig vaccineren

Bij voldoende aanmeldingen nodigen wij een dierenarts uit op ons trainingscentrum voor het afnemen van een titerbepaling.
Heeft u interesse dan kunt u ons een e-mail sturen.

De VacciCheck (titerbepaling) is een klein onderzoekje die je kunt laten uitvoeren door een dierenarts. Hiermee kan worden aangetoond of jouw huisdier (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde ziektes. Zo voorkom je onnodig vaccineren.

Er wordt bloed afgenomen bij de hond (één bloeddruppel is voldoende) en het onderzoek neemt zo’n twintig minuten in beslag.
Je kunt de titerbepaling het beste zien als een ‘vaccinatie op maat’.
Blijkt uit de bepaling dat uw hond ingeënt moet worden dan kan dat gelijk geregeld worden.

De WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) stelt dat onnodig vaccineren niet aan te raden is en zelfs bijwerkingen kan veroorzaken.

De uitslag van de titerbepaling, waarbij lengte van de bescherming vermeld moet worden, dient door de dierenarts, die de titerbepaling afneemt en beoordeelt, in het paspoort van de hond genoteerd te worden. Alleen als de uitslag op die manier genoteerd wordt in het paspoort van de hond, is dit een geldig inentingsbewijs.
Alle onderstaande ‘overkoepelende instanties’ accepteren dit bewijs als inentingsbewijs:
NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit),
KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde),
Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Houden van Honden) en
DIBEVO (brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector)

Wilt u meer informatie over een titerbepaling, vaccineren op maat en het zo natuurlijk mogelijk verzorgen van uw hond dan vindt u o.a. op de website van ‘Dierbewust.nl’ heel veel informatie. En u kunt uw vragen natuurlijk ook aan ons stellen.

Posted by
Alpha